Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σάββατο 30/11/2019 - 19:25

Από την πορεία στην ΚαρδίτσαΑπό την πορεία στην Καρδίτσα
Συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Καρδίτσα, στην κεντρική πλατεία. Στο συλλαλητήριο, παραβρέθηκαν δυναμικά οι αγρότες με συμβολική συμμετοχή τρακτέρ, ενόψει και των κινητοποιήσεών τους που ξεκινούν την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη.

Οι φορείς που συμμετείχαν ήταν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας, ο Σύλλογος εργαζομένων Κέντρων Υγείας Καρδίτσας, ο Σύλλογος φοιτητών Κτηνιατρικής Σχολής, η επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών του νοσοκομείου, η Επιτροπή Αγώνα εργαζόμενων του νοσοκομείου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, οι Ομάδες γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ).


Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα καθαριστριών η Κατερίνα Καπερώνη που μίλησε για τον αγώνα που δίνουν, με τη στήριξη των άλλων φορέων, για να μην απολυθούν. Από μέρους της ΕΟΑΣΚ, ο πρόεδρος Κώστας Τζέλλας κάλεσε όλους να είναι παρόντες την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στον Ε-65 στο μπλόκο που θα στήσουν οι αγρότες της Καρδίτσας αντιδρώντας στο ξεκλήρισμά τους. Ο Στέλιος Σαριδάκης από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων απηύθυνε κάλεσμα στους αγώνες που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα για τα μέτρα που θα έρθουν για το Ασφαλιστικό.

Η κεντρική ομιλία έγινε από την πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελένη Καρυά, η οποία μεταξύ των άλλων τόνισε πως με την συγκεκριμένη συγκέντρωση  φαίνονται οι δυνατότητες που υπάρχουν για κοινή πάλη, ενάντια στην πολιτική αυτή που χτυπάει τον καθένα.

Χαρακτήρισε τις επιδιώξεις της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση ως «νέο προμελετημένο έγκλημα που αποτελεί συνέχεια και εμβάθυνση της αντασφαλιστής πολιτικής όλων των προηγούμενων χρόνων από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, "κορωνίδα" της οποίας μέχρι σήμερα αποτελεί ο νόμος Κατρούγκαλου».

Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι «το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης είναι πρώτα και κύρια ζήτημα ταξικό και πως αποτελεί δικαίωμα για τον κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο, μικρομεσαίο αγρότη, μικρό αυτοαπασχολούμενο, γυναίκα και νέο. Πηγάζει, από το γεγονός ότι ο καθένας μας είναι ο δημιουργός του παραγομένου πλούτου και πρέπει να έχει ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας απέναντι στο εκμεταλλευτικό σύστημα, που επιδεινώνει καθημερινά τη ζωή του, εντατικοποιεί την εργασία, επιβαρύνει την υγεία,  έχει βάλει τις βάσεις για εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα. Η κοινωνική ασφάλιση είναι κατάκτηση, που επήλθε με σκληρούς αγώνες και δεν τη χαρίζουμε σε κανένα», κατέληξε.

Κλείνοντας την ομιλία, κάλεσε σε συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών την προσεχή Τετάρτη αλλά και συμμετοχή στην κινητοποίηση των συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 14 Δεκέμβρη στην Αθήνα.

Μετά το τέλος των ομιλών πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας, με τη συμμετοχή των τρακτέρ.













Δεν υπάρχουν σχόλια: