Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ Α.Σ. ΖΗΤΑ 3000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤο Δ.Σ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Αμπελοοινικού Τομέα Καρδίτσας                    <<ΔΙΟΝΥΣΟΣ Α.Σ>> γνωρίζοντας  ότι ο Νομός μας  είναι ελλειπής σε παραγωγή  οινοποιήσιμων σταφυλιών  καθώς επίσης ότι  αρκετοί  νέοι αγρότες και παλαιοί αμπελοκαλλιεργητές , αιτούνται  κάθε χρόνο  για νέα δικαιώματα φύτευσης  κάνει γνωστό  στους εμπλεκόμενους φορείς  και στους  βουλευτές του Νομού μας τα  παρακάτω

Σύμφωνα  με τα υπάρχοντα  αμπελουργικά δικαιώματα  ο Νομός  έχει 13.000 στρέμματα  αμπελοκαλλιέργειας  . Τα παραπάνω στοιχεία  έρχονται σε αντίθεση  με τα στοιχεία των Δηλώσεων Συγκομιδής (οι οποίες είναι υποχρεωτικές για καλλιέργειες > 1 στρέμματος ) καθώς και των  δηλώσεων ΟΣΔΕ  που υποβάλλονται κάθε χρόνο στο Νομό μας  και δεν υπερβαίνουν  σύμφωνα με αυτές τα νόμιμα δικαιώματα  αμπελαλλιέργειας τα 1600 στρέμματα.
Εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της δεκαετίας του 90 αλλά και αργότερα που εφαρμόστηκε  με τα  καταστροφικά προγράμματα για την αμπελοκαλλιέργεια της εκρίζωσης και οριστικής εγκατάλειψης αμπελώνων όχι μόνο συρικνώθηκε η  καλλιέργεια στο Νομό μας ,αλλά λόγω του ότι δεν διαγράφηκαν ποτέ πολλά απο τα  στρέμματα που εκριζώθηκαν οδήγησε  στο να παραμένουν σήμερα αδρανή  τουλάχιστον 5000 στρέμματα τα οποία  στην πραγματικότητα  δεν καλλιεργούνται πια αλλά ποτέ δεν διαγράφηκαν .
Φέτος τα αιτήματα για νέα δικαιώματα φύτευσης είναι 1006 στρέμματα και απο αυτά θα δοθούν λιγότερα απο 200 στρέμματα .
Ο Συνεταιρισμός μας γνωρίζοντας ότι η αμπελοκαλλιέργεια  σήμερα  έχει δυναμική , ότι νέοι άνθρωποι μπορούν να βρούν διέξοδο  και εργασία  μέσω αυτής στην περιοχή μας  ζητά  να δοθούν  από τα αδρανή δικαιώματα  τουλάχιστον 3000 στέμματα  στο Νομό.
Τέλος κάνουμε έκκληση σ όλους εκείνους  τους καλλιεργητές που έχουν αδρανή  δικαιώματα  να τα παραδώσουν  προς όφελος του Νομού μας  στο συνεταιρισμό μας  έτσι  ώστε να αποδείξουμε  στους φορείς την ορθότητα των λόγων μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: